dilluns, 7 de març del 2011

Hi ha d'altres dones, Concita De Gregorio

Hi ha altres dones
Concita De Gregorio

La veritable pregunta és per què les italianes i els italians consentixen que els represente.El problema no és ell, sou vosaltres. El que el món es pregunta és per què el voteu? No pot ser una investigació del poder judicial la que declare el final de Berlusconi, hem de ser nosaltres. ... dels delictes ja se n’ocuparan els tribunals, i els vicis deixeu que segueixen sent misèries privades.
El que no podem, el que no podeu, permetre és que aquest deliri senil d'impotència el cometa un home que té els diners - i com els va fer, i en detriment de qui, no us feu la pregunta? - per comprar i pagar coses i gent, serveis i silenci, illes i lleis, diputats, i les putes que li porten a casa com les pizzes i que segueix sent el primer de tots els italians, el model i l'exemple, la guia, el mestre.

Nota: és un fragment de l'editorial que l'Unità va dedicar a Berlusconi. Paraules contundents les de Concita de Gregorio, la directora

Aquesta societat no és la que volem per als nostres fills i filles

Aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l’hora de triar religió, pensament, estudis. Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política.
Li ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!

Adela Gascón, Agnès Rotger, Aida Aguilella, Aideta Crespeta, Aina Benavent Giménez, Aina Pere Kira, Aina Picornell Rosselló, Aina Thous, Aitana Baeza Blasco, Alba Martinez, Alexandra Font Botella, Ali Brancal, Alícia Carrió Costa, Amparo Ardanuy, Amparo Bernad, Amparo Herrero Herrero, Amparo Santa Emilia, Ana Aso, Ana Checa, Ana Huerta Machí, Ana Huerta, Ana Nu, Andrea Escuin Yago, Angeles Cuenca García, Angels Abril, Àngels Candela, Anna Cabanyalera, Anna Garcia Escrivà, Anna Grau, Anna Mayans, Anna Perpinyà, Bea Fdez, Beatriz Navarro Alarcon, Begoña Martí Vega, Belen Soldevila Romero, Blanca Martínez, Carla Charlize, Carme Berga, Carme Caballero Tellols, Carme Garcia Zarzo, Carme Moscardó Margarit, Carme Porta, Carmela Molina Belda, Carmen Alberola Vidal, Carmen Alemany Nadal, Carmen Civera, Carmen Sorlí, Carmen Vázquez Cuerda, Carmen Vila Cerdà, Carolina López Barrio, Catalina Bover Nicolau, Catalina Cerdà Obrador, Cati Mari Bover Carbonell, Chusa Sáez, Coloma Gradolí, Consuelo Garcia, Cristina Martínez, Cristina Monfort Pitarch, Dolors Rf, Dori Gomez Lopez, Elionor Lopez Marzo, Emilia Nacher, Estefania Soler Ferrándiz, Esther Tarin Gurrea, Eva Benet, Fanni Riudavets Florit, Francisca Anaya Cintas, Francisca Bauza Sureda, Gemma Montia, Glòria Macià, Inés Carpi, Inés Escoí Betoret, Inés Torronteras Castro, Inmaculada Alcaraz, Isabel Martín Gómez, Isabel Solano, Ivonne Butjosa Roca, Jéssica Verdú, Julia Costa, Laia Baraza Lorente, Laia Bordes Morera, Laura Aguin, age, Laura Chova Martí, Laura Estrela Banyuls, Laura Torres Ventura, Laura Tudón Donat, Lola Mínguez, Lolita Blanes Martinez, Lorenaa Aymerich, Lorie Mar, Maite Renyé, Manola Roig Celda, Mari Cruz Pla, Maria Amparo Torró Vidal, Maria Dolores Gausi Eroles, Maria Giménez González, Maria Gràcia Molés, Maria Guerola Gironés, Maria Jesus Yago Casas, Maria Jose Garcia Miliciana, Maria Jose Margarit Mahiques, Maria Lucrècia Centelles, Maria Nadal, María Pilar Ruiz García, Marina Belda, Marina Mulet Salort, Mariola Miro Arnau, Mercè Salelles Morell, Mercedes Padrós Reyes, Mesqdones Associació, Mireia Martínez, Mireya Guirao Bas, Natàlia Maragall Vergé, Neus Grau Carbonell, Núria Arnau Fortuny, Núria Beneyto Cuenca, Núria Busquet Isart, Núria Vilallaba Ballester, Odottan Litri, Olaya Sanchez Martinez, Paqui Méndez, Paula Heredia, Pepi Rivilla, Quica Ossó Franquet, Rakel Villanova, Remedios Espinosa Pastor, Remei Miralles Tomás, Rosa Leal Villena, Rosa Más González, Rosa Millet, Rosa Roig, Rosa Zomeño, Sara Gómez, Sílvia Martínez, Sonia, Teresa Martinez Domenech, Victoria Serna García, Àngeles Montesinos Gozalbo i més...

Nosaltres, dones, filles, mares, àvies, nétes....totes diem Prou

Nosaltres, dones, filles, mares, àvies, nétes, treballadores, estudiantes, jubilades, amants, amatents, lluitadores, pacificadores, joves i grans, totes diem PROU.

Imma Sancho (Actriu de l’Alqueria Blanca), Amalia Garrigós (Periodista Ràdio 9), Reis Juan (Periodista Ràdio 9), Rosana Pastor (Actriu), Gemma Pasqual i Escrivà (Escriptora), Rosa Roig Celda (Escriptora), Carme Miquel (Escriptora), Macu Gimeno (coordinadora de l'àrea de la Dona de Intersindical Valenciana), Pura Peris (Professora, responsable relacions institucionals Els Verds), Empar Salvador Villanova (Presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià), Maria Conca (Professora), Agnès Toda i Bonet (Professora), Amparo Carpi Melia (Infermera), Anna penya (Periodista), Ana Isabel Noguera Montagud (Diputada autonómica PSOE. Doctora en Filosofia), Encarna Garcia (Sindicalista), Rosana Montalbán Moya (Sindicalista. Coordinadora de l'àrea de la Dona d'EUPV), Rocío Reina Giménez (Mestra), Francisca Cuesta Navarro (Secretaria Seccion Sindical C.G.T. Ford españa,S.l.), Empar Garcia (Auxiliar de Recaptació), Glòria Uchan Sanz (Correctora i docent), Beatriu Vallès Jimeno (Estudiant), Encarna Sant-Celoni i Verger (Escriptora), Dolors Jimeno (Escriptora), Carme Belenguer Alepuz (Administrativa), Queti Baixauli (Professora), Belén López Pérez (Mestra), Lluïsa Julià (Escriptora), Mª Dolors Mislata Pedrón (Professora infantil), Immaculada Comes Iglesia (Educadora infantil), Irene Verdú (Escriptora), Mª Dolors López Estronell (Professora), Assumpció Cantalozella Mas (Escriptora), Immaculada Zaragozá i Dolz (Mestra), Núria Cadenes (Escriptora i periodista), Mònica Oltra (Advocada i diputada per Compromís, Carme Amoraga (Escriptora) i més...

Ja en som més de 250 les dones que diem: prou!

Ja hem dit prou:

Reis Juan (Periodista)
Rosa Roig (Escriptora)
Rosanna Pastor (Actriu)
Pura Peris (Professora Universitària)
Anna Penya (Periodista)
Gemma Pasqual (Escriptora)
Núria Cadenes (Escriptora i periodista)

LES DONES DIEM PROU A CAMPS



Nosaltres, dones, filles, mares, àvies, nétes, treballadores, estudiantes, jubilades, amants, amatents, lluitadores, pacificadores, joves i grans, totes diem PROU.
Les dones italianes han dit PROU a Berlusconi i la seua impunitat esfereïdora. Les dones egípcies han dit PROU a la dictadura indecent de Hosni Mubàrak...
Davant la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d’expressió, d’informació, d’educació, de tria de model familiar o de model econòmic, les dones valencianes diem PROU a Francisco Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor. Sabem quin món volem i anem a fer-lo possible.
més...

Diem PROU a la desfeta de l’escola pública valenciana. No assumim ni admetem, de cap manera, la desaparició de línies en valencià ni el menyspreu cap a l’Escola Pública Valenciana del Consell actual. Les nostres filles i fills tenen dret a una educació de qualitat en la nostra llengua. Tenen dret a ser feliços a la seua escola. I eixa escola només pot ser pública, en valencià i de qualitat.
Diem PROU al menyspreu permanent i sistemàtic de la nostra cultura i la nostra llengua. No consentirem ni un sol cas més de polític inculte i barroer que insulte i amenace els nostres mestres, ni una sola portaveu del govern més que faça gala del seu palès menyspreu pel valencià amb frases com “l’entenc però no el parle”. No permetrem que es castigue els nostres músics, pintores, actrius, directors, crítics d’art, associacions culturals i poetes pel fet de conrear la nostra cultura i la nostra llengua. Exigim una classe política amb el nivell que ens mereixem.

Diem PROU a la manipulació de la nostra RTVV, que és nostra però no com la volem. S’ha acabat ja l’hora de fer de la ràdio i la televisió pública una agència de contractació de comissaris polítics. Acabarem amb l’espoli dels recursos que ens pertanyen. No consentirem que ens facen tant de mal amb els diners que nosaltres paguem. La RTVV ha de ser l’eina que ens faça sentir prop les unes de les altres i solament pot ser així si és pública, en valencià i de qualitat.
Diem PROU a la censura encoberta i a l’assassinat permanent de la llibertat d’informació. Tenim dret a informar-nos lliurement, a opinar i a pensar amb plena llibertat. Diem PROU a l’atemptat contra la nostra llibertat censurant les emissions de TV3, televisió germana amb la qual hem estat units més de vint anys.
Diem PROU a la corrupció instal·lada en el Consell i en altres institucions públiques regides pel seu partit. Les dones sabem que no podem permetre ni un sol càrrec polític més corrupte, ni sospitós de ser-ho. L’educació de les nostres filles i fills està en joc. No sap com costa educar quan el model que hi ha al davant és el seu. Sabem que hem de recuperar valors com l’honradesa, l’honestedat, la cultura, el refinament, la generositat, la cooperació. Valors oposats al que vostè i el seu consell practica a diari.
Aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l’hora de triar religió, pensament, estudis. Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política.
Li ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!